Kladdkakor

Vegansk semlekladdkaka

Jag vet, jag är tidigt ute nu, Semledagen är inte förrän den 5mars men den här veganska semlekladdkakan kan man inte vänta på!

Semmelkladdkaka

Vegansk semlekladdkaka

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 kram salt

2 tsk kardemumma (mald eller mortlad)

150 gram mandelmassa

1 dl kikärtsspad

150 gram mjölkfritt margarin

  1. sött ugnen på 175 grader
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål
  3. Smält margarinet
  4. Riv mandelmassan och blanda den med det smälta margarinet tillsammans med kikärtsspad
  5. Blanda ned det i de torra ingredienserna och rör om tills du får en klumpfri smet
  6. Klä en avlång brödform med bakplåtspapper och häll i semten där i
  7. Grädda semlekladdkakan mitt i ugnen i ca 25 minuter
  8. Låt den svalna innan du spänner upp formen
  9. Toppa med vispad växtbaserad grädde och pudra över lite florsocker

Semmelkladdkaka

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *