Tårtor

Vegansk kärleksmumstårta

Innehåller annonslänk

vegansk kärleksmumstårta

Hej på er! Hema hos mig är det vackert vinterväder men jag fick trots det en väldig längtan till sommaren. Den här veganska kärleksmumstårtan kommer nog vara en favorit då. Jag menar kärleksmums och tårta i samma bakverk. Hur gott?

Tårtan är mycket enkelt att göra och fyllningen är en och samma, kärleksmumsglasyr. Jag älskar det!

Min tårtbotten är gräddad i en silikonform som är 20 cm i diameter. Jag tycker att det är helt underbar och jag rekommenderar alla som bakar mycket tårtor att investera i en sådan då den ger perfekta resultat varje gång och dessutom tar den minimalt med plats i de redan fulla lådorna! Jag köpte min silikonform HÄR.

Vegansk kärleksmumstårta
Botten

2,5 dl vetemjöl

0,5 dl potatismjöl

2 dl strösocker

1 dl kakao

0,5 tsk salt

2 tsk bakpulver

1 msk äppelcidervinäger

150 gram mjölkfritt margarin

2 dl växtbaserad dryck

 1. Sätt ugnen på 175 grader
 2. Blanda alla torra ingredienser i en skål
 3. Smält margarinet och blanda i äppelcidervinäger och växtdryck
 4. Rör ned det i skålen med de torra ingredienserna och blanda tills du får en jämn, klumpfri smet
 5. Häll ut smeten i en rund form (jag använder DEN HÄR) som är 20 cm i diameter (om du inte använder en silikonform behöver du klä formen med bakplåtspapper)
 6. Grädda tårtbottnen mitt i ugnen i 55-60 minuter
 7. Låt kärleksmumsbottnen svara helt i formen innan du vänder den upp och ned och försiktigt drar av formen
 8. Dela tårtbottnen i tre delar
Kärleksmumsglasyr

200 gram mjölkfritt margarin

1,25 dl kakao

4 msk starkt kaffe

2 tsk vaniljsocker

500 gram florsocker (ett paket)

0,5 dl växtbaserad grädde (matgrädde eller vispgrädde spelar ingen roll)

Kokosflingor och bär till dekoration

 1. Smält margarinet i en kastrull och dra av den från plattan
 2. Tillsätt kakao, kaffe och vaniljsocker och blanda runt
 3. Rör ned florsockret lite åt gången tills du får en fast glasyr
 4. Tillsätt tillsist grädden som kommer göra att glasyren blir lite lenare i smaken och konsistensen
 5. Låt glasyren svalna något
Montering
 1. Lägg en tårtbotten på fatet du vill servera tårtan på
 2. Riv små bitar bakplåtspapper och lägg under bottnen så de sticker ut utanför så slipper du onödigt kladd
 3. Bred ut ett lager glasyr på bottnen och lägg på en ny botten över
 4. Bred på ett nytt lager glasyr och lägg på den tredje bottnen
 5. Spackla tårtan med kärleksmumsglasyren så bottnarna blir täckta
 6. Jag tog det sista av glasyren och spritsade på den på tårtan
 7. Badda på kokosflingor runt om hela tårtan och dekorera gärna med något bär

Tårtan håller sig i kylen i 3 dagar

Vegansk kärleksmumstårta

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *