Cookies

Veganska toscakakor

Innehåller annonslänk

Se min senaste video på Youtube! Och glöm inte att prenumerera på min kanal!

Veganska toscakakor kan vara de godaste kakor jag bakat! Jag bakar alldeles för lite kakor inser jag varje gång jag tar fram ett nytt recept. Klassiska, moderna, ovanliga eller vanliga kakor är ju dödens gott!

toscakakor

Mina veganska toscasnittar är omöjliga att bara äta en av och dessutom är de simpla att göra!

Veganska toscakakor
Mandeltosca

0,5 dl ljus sirap

0,5 dl strösocker

0,5 dl växtbaserad grädde

100 gram hackad sötmandel

 1. Koka sirap, socker och grädde till en kolasås som är mellan 110-112 grader. Använd gärna en termometer (jag använder DEN HÄR)
 2. Hacka mandeln och vänd ned den i kolasåsen
 3. Låt toscan svalna helt
Kakdeg

200 gram mjölkfritt margarin (rumsvarmt)

1 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 krm salt

1 msk ljus sirap

3,5 dl vetemjöl

 1. Sätt ugnen på 200 grader
 2. Vispa ihop alla ingredienser utom vetemjölet i en skål
 3. Knåda i vetemjölet (jag knådade med händerna) till en fast deg
 4. Rulla 12 bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
 5. Tryck ut en grop i varje boll med fingrarna
 6. Fyll gropen med den avsvalnade toscan
 7. Ställ plåten i kylen (eller ute på balkongen/altanen nu när det är kallt) i 30 minuter
 8. Grädda kakorna mitt i ugnen i 13-15 minuter tills de fått en fin gyllenbrun färg
 9. Låt kakorna svalna på plåten

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *