Kladdkakor

Vegansk kladdkaka med cookie dough

Varje vecka bakar jag i mina stories på Instagram och den här veckan gör jag denna underbart goda veganska kladdkaka med cookie dough. Tryck HÄR för att komma till min profil och se storyn (som också finns sparad i mina händelser)

recept cookie dough

Vegansk kladdkaka med cookie dough är det bästa av två världar. Egentligen hade jag tänkt lämna cookie dough i 2018, men hallå?! Det är ju så gott så det vore en skam!

Cookie dough

100 gram mjölkfritt margarin (rumsvarmt)

0,5 dl farinsocker

0,5 dl strösocker

1,5 msk kikärtsspad

1 tsk bakpulver

1 krm salt

1,5 dl vetemjöl

100 gram mörka chokladknappar

 1. Vispa margarin, farinsocker och strösocker fluffigt
 2. Vispa ned kikärtsspadet tills smeten precis gått ihop
 3. Vänd ned bakpulver, salt och vetemjöl i smeten tills du får en deg
 4. Tillsätt tillsist chokladknapparna och rör om
Kladdkakssmet

150 gram mjölkfritt margairn

1 dl farinsocker

2 dl strösocker

1 dl kakao

1 dl kikärtsspad

0,5 tsk salt

2 dl vetemjöl

50 gram chokladknappar

 1. Sätt ugnen på 175 grader
 2. Smält margarinet i en kastrull och dra av den från plattan
 3. Tillsätt övriga ingredienser (utom chokladknappar) och blanda till en klumpfri smet
 4. Klä en springform med bakplåtspapper (i mina stories på Instagram visar jag hur du klär en rund form enklast, klicka HÄR för att komma till min profil)
 5. Häll i smeten och klicka i runda bollar av cookie dough (jag använder en glasskopa för att få till snygga bollar)
 6. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 25 minuter
 7. Strö över chokladknapparna direkt när kladdisen kommit ut ur ugnen och låt den sedan svalna helt i formen innan du plockar ur den

kladdkaka med cookie doygh

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *