Enklare maträtter

Sötpotatispommes med guacamole

Sötpotatispommes med guacamole är något hela familjen älskar! Vi brukar äta det med sötpotatisen som huvudkomponent men även i en god wrap eller som tillbehör. Det här är grymt goda smaker som passar lika bra som mitt-i-veckan-mat och som en festligare måltid! Dessutom är rätten mycket uppskattad av barnen som för en gångs skull FÅR äta med händerna!

sötpotatispommes recept

Följ mig på Instagram för mer växtbaserad matlagning och bakning, massor av inspiration och mys! Tryck HÄR för att komma till min profil.

Guacamole

2 st mogna avokado

1 st vitlöksklyfta

3 st körsbärstomater

1/2 st lime

0,5 tsk torkade chiliflakes

2 msk fint hackad koriander

Salt & peppar

 1. Dela, gröp ur och mosa avokadon med en gaffel och lägg dem i en skål
 2. Pressa i vitlöksklyftan
 3. Skär tomaterna smått (plocka bort kärnorna) och tillsätt dem i skålen
 4. Tillsätt chiliflakes, hackad koriander och pressas limen
 5. Salta, peppra och blanda ihop till en guacamole
 6. Ställ in i kylen
Sötpotatispommes

3 st stora sötpoatisar

Flingsalt

Olja

 1. Sätt ugnen på 200 grader
 2. Skala sötpotatisen och skiva dem till stavar
 3. Lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper och ringla över olja och strö över flingsalt
 4. Baka potatisen i ugnen i 25-30 minuter
 5. Strö över ytterligare lite flingsalt och ät dina sötpotatispommes tillsammans med den grymt goda guacamolen!

guacamole

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *