Desserter

Veganska mumsmums

Innehåller annonslänkar

mumsmums vegan

Veganska mumsmums är SÅ enkelt att göra och smakar helt fantastiskt gott. Det vita fluffet som är inuti mumsmums är nämligen italiensk maräng som görs av kokhet sockerlag och äggvita i originalet. Jag har så klart bytt ut äggvitan mot kikärtsspad vilket ger exakt samma resultat!

Det man ska tänka på när man gör italiensk maräng är att det är viktigt att använda både våg och termometer för att få exakta mått och temperatur på sockerlagen. En digital bra, hushållsvåg finns att köpa HÄR och termometern jag använder finns HÄR.

Veganska mumsmums (12 stycken)

50 gram vatten

210 gram strösocker

125 gram kikärtsspad

12 stycken Mariekex

200 gram mörk choklad

  1. Koka vatten och strösocker i en kastrull tills den når 121 grader (använd en termometer (jag använder DEN HÄR)
  2. När sockerlagen står på ca 110 grader kan du börja vispa kikärtsspadet (använd en bunke i glas eller rostfritt stål) till ett fast skum (du ska kunna vända bunken upp och ned utan att skummet rör sig)
  3. När sockerlagen uppnått 121 grader tar du kastrullen från plattan och häller ned den i en tunn stråle i bunken med kikärtsskummet samtidigt som du vispar (om du inte har en köksassistens tipsar jag om att lägga en fuktig disktrasa under bunken du vispar i så den står stadigt)
  4. Förstått vispa marängen tills den svalnat (det känner du genom att lägga handen på sidan av skålen, är den rumstempererad är marängen klar)
  5. Häll upp marängen i en spritspåse (med eller utan tyll)
  6. Rada upp Mariekexen
  7. Spritsa på marängen på kexen
  8. Ställ in i frysen i ca 1 timme
  9. Smält chokladen och doppa dina vegansk mumsmums så de blir täckta av ljuvlig choklad (ju tunnare chokladen är desto lättare blir det att bita i dina mumsmums)
  10. Låt chokladen stelna innan du serverar dina mumsmums

mums mums recept

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *