Mjuka kakor

Veganska kärleksmums (äggfria, mjölkfria)

Veganska kärleksmums är så saftiga och smakar helt underbart av choklad och kaffe. Jag är en av dom som alltid dubblar receptet på glasyren när jag gör kärleksmums men i det här receptet är glasyren redan skriven i dubbel sats, så du kommer inte få slut på det godaste på hela kakan i första taget!

veganska kärleksmums

Följ mig på Instagram för mer inspiration, tips och trix kring växtbaserad bakning. Tryck HÄR för att komma till min profil!

Veganska kärleksmums (16 stycken)
Chokladkaka

150 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)

2,5 dl strösocker

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

4 dl vetemjöl

4 dl vatten

1 msk äppelcidervinäger

 1. Sätt ugnen på 175 grader
 2. Vispa margarin och socker till ett poröst fluff
 3. Blanda kakao, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en skål och vänd ned det i det fluffiga margarinet
 4. Tillsätt vattnet och äppecidervinäger och rör försiktigt ihop det till en jämn, klumpfri smet
 5. Häll smeten i en form (20x35cm) och grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 minuter
 6. Plocka ut kakan och nagga hål i den med en gaffet
 7. Låt kakan svalna helt
Glasyr

200 gram mjölkfritt margarin

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

0,5 dl kaffe

3 msk växtbaserad grädde

0,5 tsk salt

500 gram florsocker (ett paket)

Kokosflingor till topping

 1. Smält margarinet i en kastrull och dra av den från plattan
 2. Blanda i övriga ingredienser (utom kokosflingor) till en slät glasyr
 3. Låt glasyren svalna helt innan du breder den på chokladkakan (jag bredde först ett tunt lager för att få ner glasyren i hålen jag naggat i kakan och sedan bredde jag över resterande glasyr)
 4. Strö över kokosflingor och skär kakan i 16 bitar

äggfria kärleksmums

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *