Kladdkakor

Vegansk kladdkaka med chokladbollar

Idag firar vi en födelsedag här hemma! Min son Albin fyller 3 år. Stora killen.

När han fick välja sitt födelsedagsfika ville han ha “en god kaka och en chokladboll” och hans mamma var inte sen på den bollen! Jag har svängt ihop en vegansk kladdkaka med chokladbollar, jag menar, VEM skulle inte gilla den här på sin födelsedag?

kladdkaka med chokladbollar

Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration till växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!

Vegansk kladdkaka

150 gram mjölkfritt margarin

2 dl strösocker

1 dl farinsocker

2 dl vetemjöl

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

1 dl kikärtsspad

 1. Sätt ugnen på 175 grader
 2. Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan
 3. Blanda i resterande ingredienser i margarinet och rör om tills du får en jämn, klumpfri smet
 4. Klä en springorm (24 cm i diameter) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i
 5. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 18 minuter
 6. Låt den svalna och sätta sig
Chokladbollar

4 dl havregryn

0,5 dl kakao

1,5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

2 msk kallt, starkt kaffe

125 gram mjölkfritt margarin

 1. Mixa alla ingredienser i en matberedare tills du får en chokladbollssmet
 2. Rulla 13-15 stycken chokladbollar
 3. Lägg chokladbollarna på kladdkakan
Topping

Strössel/prälsocker/kokos

Smält vegansk choklad

 1. Smält chokladen och ringla över kladdkakan
 2. Strö över strössel

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *