Fritt från raffinerat socker

Dadelbollar (godaste receptet)

raw food bollar

Dadelbollar slog igenom för ett par år sedan och jag var inte sen på bollen då! Nu, några år senare har jag ett recept på dadelbollar som sitter lika ingrott i hjärnan som receptet på kladdkaka, bullar eller vanliga chokladbollar. Faktum är att jag nästan alltid har ett gäng dadelbollar i kylen, det är ju så gott och ger lite extra energi på eftermiddagen!

Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration kring växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!

Dadelbollar (10-12 stycken)

10 stycken medelstora dadlar

1 dl sötmandel

1 dl solrosfrön (gärna rostade)

3 dl havregryn

3 msk kakao

0,5 dl kokosolja

2 msk kallt, starkt kaffe

1 krm salt

Kokosflingor till rullning

  1. Mixa alla ingredienser (utom kokosflingor) i en matberedare tills du får en jämn chokladbollssmet
  2. Rulla 10-12 bollar av smeten
  3. Rulla dina dadelbollar i kokos

Förvara dem i kylen eller i frysen

dadelbollar godaste receptet

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *