Godis

Veganska Bountybollar

Innehåller annonslänk

Att veganisera godis är så roligt! Särskilt eftersom det är fullt möjligt att få det nästintill identiskt likt originalen, vilket också får mig att undra varför inte allt godis är veganskt?

Mina veganska bountybollar är så goda och smakar precis som jag minns dem från den lilla kiosken jag köpte dem i när jag var mindre. Nu har jag rullat mina till bollar, men en kan forma dem hur en vill.

Veganska Bountybollar

2 dl växtbaserad grädde

30 gram gelésocker

2 tsk vanliljsocker

4 dl kokosflingor

150 gram ljus vegansk choklad (jag använder DEN HÄR)

  1. Koka upp grädde, geléscoker och vaniljsocker i en kastrull och låt det puttra i ca 1 minut
  2. Dra av kastrullen från plattan och blanda ner kokosflingorna
  3. Ställ kastrullen svalt tills smeten svalnat helt
  4. Rulla ca 12 bollar av smeten och ställ in dem i frysen i minst 1 timme
  5. Smält chokladen i micron eller över vattenbad
  6. Doppa dina bountybollar i chokladen och låt den stelna

bounty hemgjort

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *