Cupcakes

Kladdiga chokladmuffins med nougatfluff

Innehåller annonslänk

kladdmuffins

Kladdiga muffins med nougatchoklad-fluff är så chokladiga och goda! Perfekta att bjuda på till fikat eller på kalaset. Jag älskar att det finns så många olika sorters vegansk choklad som gör att bakningen blir varierad och tillfredställer många olika smaklökar!

Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration kring växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!

Kladdiga muffins

150 gram mjölkfritt margarin

2,5 dl vetemjöl

3 dl strösocker

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

1 dl kikärtsspad

8 st stora muffinsformar

 1. Sätt ugnen på 200 grader
 2. Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan
 3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn, klumpfri smet
 4. Fyll muffinsformarna tre fjärdedelar med smeten. Jag brukar använda en glasskopa när jag fyller muffinsformar med smet (Jag har DEN HÄR och tycker att den är så bra och har många användningsområden!)
 5. Grädda dina kladdiga muffins mitt i ugnen i ca 15 minuter (grädda dem gärna i en muffinsplåt så står dem stadigt)
 6. Låt muffinsarna svalna helt i muffinsplåten
Nougatchoklad-fluff

80 gram växtbaserad vispgrädde

80 gram vegansk nougatchoklad (den finns att beställa HÄR eller så kan du hitta den i större matvarubutiker)

100 gram växtbaserad vispgrädde

 1. Värm upp den första delen grädde (80 gram) i en kastrull och dra av från plattan
 2. Bryt i chokladen och låt den smälta helt
 3. Låt svalna, helst i kylskåp
 4. Vispa upp den andra delen vispgrädde (100 gram) med elvisp till sin fastaste form
 5. Tillsätt den kalla chokladkrämen och vispa till ett fluff (låt det ta sin tid)
 6. Spritsa eller klicka på nougatchoklad-fluffet på muffinsarna

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *