Chokladbollar

Klassiska chokladbollar – på mitt vis

Klassiska chokladbollar är ju ändå det godaste som finns! Om jag bara fick äta ETT bakverk för resten av mitt liv tror jag faktiskt att jag väljer chokladbollar.

Jag byter ut en del havregryn mot sötmandel i mitt recept på klassiska chokladbollar som gör att de smakar fylligt och ger en lite nötig ton som passar utmärkt till kakaon och kaffet som också finns i smeten! Dessutom kör jag alla ingredienser i en matberedare så smeten blir riktigt len och god!

klassiska chokladbollar

Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration kring växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!

Klassiska chokladbollar

100 gram mjölkfritt margarin

1 dl strösocker

4 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

2 msk kallt, starkt kaffe

1 krm salt

3 dl havredryn

1 dl sötmandel

  1. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät smet (mixa eventuellt sötmandel och havregryn till smulor först)
  2. Rulla chokladbollar av smeten
  3. Rulla bollarna i strössel/kokos/pärsocker eller hackade nötter
  4. Ställ in i kylen och låt dem sätta sig i en timme
  5. Ät

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *