Frukost

Solrospastej

Solrospastej är ett stående smörgåspålägg hemma hos oss! Jag vet inte vem som älskar det mest, jag eller barnen? Oavsett så går det åt som smör i Småland och jag skulle behöva göra en ny var tredje dag, hehe.

Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration kring växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!

Solrospastej

400 gram naturella solrosfrön

2-3 msk b-jäst

1 vitlöksklyfta

2 tsk paprikapulver

1-2 tsk salt (beroende på hur salt du vill ha pastejen)

1 tsk svartpeppar

  1. Mixa solrosfröna till ett smör i en matberedare. Det tar en liten stund
  2. Tillsätt kryddorna i solrossmöret och mixa ihop det till en pastej i matberedaren
  3. Smaka av och krydda mer om du tycker att det behövs
  4. Häll upp pastejen i en glasburk med lock och förvara den i kylen i upp till 7 dagar

veganskt pålägg

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *