Enklare maträtter

Veganska våfflor – glutenfria

Veganska våfflor till våffeldagen den 25/3? Ja, det är enkelt. Det är gott. Det är superenkelt att göra glutenfritt!

I vår familj äter vi våfflor alldeles för sällan. Det är ju verkligen SÅ gott tillsammans med färska bär, grädde och lite sylt. Men. Faktum är att det nästan är ännu godare tillsammans med havrefraische, skivad avokado, hackad lödlök och en klick tångrom. Har du aldrig testat det så är det hög tid nu!

veganska våfflor

Följ mig på Instagram för mer tips, trix och skojigheter kring växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!

Veganska våfflor

3 dl vetemjöll (gör glutenfria genom att använda samma mängd glutenfri mjölmix eller rismjöl + 1 msk majsstärkelse)

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

50 gram mjölkfritt margarin

2 dl växtbaserad matlagningsgrädde

1 dl vatten

  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål
  2. Smält margarinet och banda i det i skålen
  3. Tillsätt grädde och vatten under omrörning och förstått blanda tills du får en jämn, klumfri smet
  4. Grädda 6 stycken våfflor i ditt våffeljärn

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *