Småkakor

Veganska dammsugare med citronsmak

Innehåller annonslänk

Dammsugare är riktigt roliga att äta men mindre upphetsande att städa med. Därför föreslår jag att vi håller oss till den ätbara varianten, eller hur? Jag har gjort en påskig twist på mina dammsugare och smaksatt dem med citron, lindat dem i gul marsipan och doppat dem i vit vegansk choklad. Visst låter det gott?

dammsugare fridas vegobak

Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration kring växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!

Veganska dammsugare med citronsmak (ca 12 stycken)

600 gram vegansk sockerkaka (mitt bästa recept på sockerkaka hittar du HÄR)

2 tsk citronsaft

2 msk växtbaserad grädde

400 gram gul marsipan + majsstärkelse att kavla i

150 gram vit vegansk choklad (jag använder DEN HÄR)

 1. Mosa ihop sockerkaka, citronsaft och grädde med en gaffel
 2. Rulla två längder á 30 cm
 3. Kavla ut marsipanen tunt med majsstärkelse
 4. Lägg ena längden på marsipanen och rulla ihop den
 5. Blöt den yttersta kanten med lite vatten och klistra ihop marsipanen mot varandra
 6. Skär ut lagom stora, avlånga bitar
 7. Smält chokladen i micron eller över vattenbad
 8. Doppa ändarna på varje dammsugare i chokladen och låt stelna på ett bakplåtspapper

Förvara dina veganska dammsugare med citronsmak i kylskåpet eller i frysen

veganska dammsugare recept

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

2 Comments

 • Linda

  Hej, de ser ju helt galet goda ut💛🙌🏻💛 ska absolut bakas. Var hittar jag gul marsipan? Har letat i butik men inget napp😕

  • fridasvegobak

   Hej! Tack, de är så goda 🙂 det är figurmarsipan från Odense och brukar finnas vidd en andra marsipanen. Annars kan du färga marsipan med gul gelfärg som också finns vid bakhyllan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *