Kladdkakor

Vegansk lakritskladdkaka med vispad hallonpannacotta

Innehåller annonslänk

Vegansk lakritskladdkaka med vispad hallonpannacotta är en ljuvlig skapelse. I vanliga fall är jag inget stort fan av lakrits men faktum är att jag gillar det i bakverk. Det blir en riktigt bra kombination till den söta hallonpannacottan.

Anledningen till att jag vill vispa pannacottan är för att den blir så fluffig och krämig istället för lite tung som “vanlig” pannacotta är. Det blir så gott!

lakritskladdkaka

Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration kring vätbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!

Lakritskladdkaka

150 gram mjölkfritt margarin

3 dl strösocker

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

2 dl vetemjöl (gör glutenfri genom att använda glutenfritt mjöl)

1-2 msk lakritspulver (jag använder DET HÄR)

1 dl kikärtsspad

 1. Sätt ugnen på 175 grader
 2. Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan
 3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn smet
 4. Häll smeten i en rund form som är 20 cm i diameter (jag använder DEN HÄR)
 5. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 25 minuter
 6. Låt kladdkakan svalna helt i kylskåp
Hallonpannacotta

2,5 dl växtbaserad vispgrädde

150 gram frusna hallon

80 gram gelésocker 

 1. Värm hallonen och sila ur saften i en kastrull
 2. Tillsätt grädde och gelésocker
 3. Koka upp hallongrädden och låt puttra i ca 2 minuter
 4. Låt pannacottan stelna helt i kastrullen, helst i kylskåp
 5. Vispa pannacottan med elvisp tills den blir fast och fluffig
 6. Bred eller spritsa över pannacottan över kladdkakan

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *