Frukost

Overnight oats

Vi har en ny favoritfrukost här hemma! Simon, min fästman, har börjat äta veganskt och dokumenterar det på Instagramkontot @veganshowen. Nu äter vi den här frukosten varje morgon, den är så god och smakar likt risifrutti!

overnight oats

Till over night oats kan man använda vilken växtbaserad dryck och yoghurt man vill. Vi väljer havrebaserade produkter. Jag kan tänka mig att det är lika gott med nötdrycker, sojaprodukter eller kokosgrädde! Prova dig fram, det är spännande att experimentera i köket.

Overnight oats (2 portioner)

2 dl havregryn

2 msk linfrön

2 dl växtbaserad yoghurt (vi använder havregurt med vaniljsmak)

3 dl växtbaserad dryck (vi använder iKaffe)

2 krm salt

Bär och frukt till servering

  1. Blanda havregryn, linfrön och salt fördelat i två burkar/glas/skålar. Fördela ingredienserna jämt
  2. Fördela ut yoghurten och växtdrycken i skålarna och blanda om tills du får en jämn grötliknande konsistens
  3. Låt gröten stå i kylen över natten
  4. Toppa med frukter och färska bär
  5. Ät gröten kall, direkt från kylen

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *