Övrigt

Vegansk mangocurd

Att fylla sin tårta, paj eller bakelse med något syrligt är så gott till de andra söta komponenterna. Vegansk mangocurd tillför lite extra syra och en fräsch smak till ditt bakverk!

mangocurd

Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration kring växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!

Vegansk mangocurd

250 gram mango

2 citroner (saften)

1 dl strösocker

1 dl vatten

3 msk majsstärkelse

25 gram mjölkfritt margarin

  1. Separera mangoköttet från kärnan och skalet
  2. Mixa alla ingredienser (utom margarinet) till en slät sås
  3. Häll såsen i en kastrull och koka upp den till en tjock kräm (rör om under hela uppkoket)
  4. Dra av kastrullen från plattan och rör i margarinet tills det smält
  5. Låt din mangocurd svalna helt innan du använder den till exempelvis tårtfyllningar

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *