Biskvier

Veganska chokladbollsbiskvier

Veganska chokladbollsbiskvier är två bakverk i ett. En biskvi gjord av chokladbollar. Visst låter det galet gott? Ni vet ju, jag älskar chokladbollar. Jag behöver inte ens säga det längre. Ni vet det. Därför tycker jag att det är så roligt att experimentera med just det bakverket. Det är bara fantasin som sätter gränser!

chokladbollsbiskvier

Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration kring växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!

Receptet räcker till 6 stycken stora biskvier

Veganska chokladbollsbiskvier
Mandelbottnar

100 gram mandelmassa (ett enkelt recept på hemmagjord mandelmassa hittar du HÄR)

1 msk kikärtsspad

 1. Sätt ugnen på 200 grader
 2. Riv mandelmassan grovt och blanda det med kikärtsspadet
 3. Spritsa ut 6 stycken runda cirklar (gör dem något mindre än du önskar att slutresultatet ska bli då de flyter ut lite i ugnen)
 4. Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 8 minuter
 5. Låt svalna helt på plåten
Chokladbollssmet

100 gram mjölkfritt margarin (rumsvarmt)

1,5 dl strösocker

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

2 msk kallt starkt kaffe

1 dl sötmandel (kan bytas mot samma mängd havregryn)

3 dl havregryn

1 krm salt

150 gram mörk choklad + 1 tsk kokosolja

Kokosflingor till topping

 1. Mixa alla ingredienser (utom choklad, kokosolja och kokosflingor) i en matberedare (mixa eventuellt sötmandel och havregryn först)
 2. Forma 6 stycken stora bollar av smeten. Gör dem lite toppiga
 3. Tryck fast chokladbollarna på mandelbottnarna och ställ in dem i kylen
 4. Smält chokladen och blanda i kokosoljan
 5. Doppa de kalla chokladbollsbiskvierna i chokladen
 6. Strö över kokosflingor

Förvara biskvierna i kylen eller i frysen

veganska chokladbollsbiskvier

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *