Godis

Veganska påskägg

Innehåller annonslänkar

Min senaste video på Youtube

Veganska påskägg är härliga mozartkulor som är formade till ägg. I mitten finns en ljuvlig kula nougat gömd i marsipan. Därefter är hela ägget doppat i vegansk ljus choklad. Så underbart goda och perfekta att äta till påsk!

veganskt godis

Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration kring växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!

Veganska påskägg (6 stycken stora)

200 gram mandelmassa

50 gram vegansk nougat (finns at köpa på Netto/Lidl)

150 gram vegansk ljus choklad (jag beställer min HÄR)

  1. Dela mandelmassan i sex delar
  2. Rulla dem till bollar och tryck ut ett hål i mitten
  3. Skär nougaten i sex lika stora bitar
  4. Tryck i en bit nougat i varje kula och nyp ihop
  5. Forma marsipanen till ägg
  6. Lägg marsipanäggen i frysen i 15 minuter
  7. Smält chokladen i micron eller över vattenbad
  8. Doppa dina veganska påskägg i chokladen och låt dem stelna på ett bakplåtspapper

Förvara äggen i kylskåp i upp till 5 dagar

 

veganska påskägg

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *