Vardagsmat

Tofupinnar med dilltzatsiki

vegansk vardagsmat

Tofupinnar med dilltzatsiki är en av mina favoriträtter mitt i veckan! En mättande, veganiserad, modern husman.  Och barnen älskar det! Till det är det så underbart gott med ugnsrostad färskpotatis. Ni måste bara testa det här receptet!

Jag låter gärna tofun vattna av sig på ett papper en stund innan jag börjar laga mat, men det är inte nödvändigt för att få ett godkänt resultat! Man kan även välja hur många gånger man vill panera tofun, alltså enkelpanering eller dubbelpanering beroende på hur mycket tid man vill och kan lägga i köket. För mig känns det viktigt att vardagsmiddagen går snabbt och enkelt medan jag på helgerna har lust att lägga lite mer tid på matlagning.

dilltzatsiki

Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration kring växtbaserad matlagning och bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!

Vi är två vuxna och två barn i familjen och för oss blir det en matlåda att ta med till jobbet över! Så receptet räcker till 4-5 personer

Tofupinnar

600 gram fast, naturell tofu

1 dl vetemjöl 

1 dl ströbröd

1 dl bönspad (från kikärtor eller vita bönor exempelvis)

Salt

Du kan välja att använda bara vetemjöl eller ströbröd att panera tofun i också

Dilltzatsiki

4 dl växtbaserad crème fraishe

1/2 st gurka

1 vitlöksklyfta

0,5-1 dl färsk hackad dill

Salt och peppar

1 kg färskpotatis

Olja

 1. Sätt ugnen på 200 grader
 2. Lägg potatisen på en plåt och ringla över olja och salt
 3. Ugnsrosa potatisen mitt i ugnen i ca 30 minuter tills den blivit mjuk på insidan, rör om då och då
 4. Skär tofun i rektanglar, så bitarna får formen av en fiskpinne och låt dem eventuellt rinna av på ett papper en stund
 5. Salta tofun rikligt
 6. Lägg upp vetemjöl, bönspad och ströbröd på separata tallrikar/skålar
 7. Doppa tofun i ordning i vetemjöl, bönspad, ströbröd
 8. Stek tofupinnarna på varje sida tills de får en fin stekyta
 9. Riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet
 10. Pressa ur vattnet med händerna eller i en ren handduk
 11. Blanda gurkan med creme fraishe, vitlök, salt och peppar
 12. Servera maten varm

tofupinnar

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *