Glass

Mjölkchokladglass med smak av kokos (vegan)

Innehåller annonslänkar

mjölkchokladglass recept

Mjölkchokladglass med smak av kokos som passar en vegan måste väl ändå vara toppklass! Den här glassen påminner om Bountygodiset och jag bara ORKAR inte hur god den är! Som den glassnörd jag är skulle jag kunna äta upp hela satsen själv.

För att få till en riktigt god glass som får den där gräddiga konsistensen använder jag kondenserad kokosmjölk. Det kan man köpa i större matvarubutiker men man får den till ett billigare pris HÄR

Mjölkchokladglass med smak av kokos

2,5 dl växtbaserad vispgrädde

210 gram kondenserad kokosmjölk (finns att köpa HÄR)

0,5 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

80 gram vegansk ljus choklad (finns att köpa HÄR)

  1. Vispa grädden hårt med elvisp
  2. Tillsätt kondenserad kokosmjölk, florsocker och vaniljsocker och vispa ihop
  3. Smält chokladen i micron eller över vattenbad
  4. Vänd ned den smälta chokladen i glassmeten och blanda till en jämn, klumpfri smet
  5. Häll upp smeten i en form som tål att frysas
  6. Frys glassen i minst 4 timmar

chokladglass vegan recept

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *