Cheesecake

Vaniljcheesecake med rabarbertäcke

Innehåller annonslänk

baka med rabarber

Vaniljcheesecake med rabarbertäcke är helt klart sommarens godaste no bake bakverk! Jag älskar syran som rabarbern ger och tillsammans med vaniljen i cheesecaken blir den så god! Jag toppade cheesecaken med krossade digestivekex och vegansk vit choklad!

cheesecake vegan

Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration kring växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil!

Digestivebotten

15 stycken digestivekex

100 gram mjölkfritt margarin

 1. Mixa kexen till smulor
 2. Smält margarinet och blanda det med kexsmulorna
 3. Tryck ut digestivebotten i en rund form (min är 18 cm i diameter)
 4. Ställ in i frysen
Vaniljcheesecake

2,5 dl växtbaserad grädde

300 gram växtbaserad färskost

1 dl strösocker

2 tsk citronsaft

2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj

2 krm agar agar

 1. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp
 2. Låt puttra i ca 1 minut och låt svalna något
 3. Häll över cheesecakesmeten över digestivebotten
 4. Frys i ca 3 timmar
Rabarbertäcke

2 stänger rabarber

1,5 dl vatten

0,5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 krm agar agar

 1. Skiva rabarbern och lägg i en kastrull
 2. Tillsätt vatten, strösocker och vaniljsocker och koka tills rabarbern blir mjuk
 3. Mixa rabarberkompotten med en stavmixer
 4. Tillsätt agar agar och koka upp
 5. Låt puttra i ca 1 minut
 6. Häll rabarberkompotten över vaniljcheesecaken
 7. Frys i ytterligare 1 timme

Jag toppade min cheesecake med krossade digestivekex och vegansk vit choklad!

rabarbercheesecake

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *