Övrigt

Vegansk halloncurd

Vegansk halloncurd är en sötsyrlig kräm som är perfekt som fyllning till tårtor, muffins eller kakor! Den friska smaken av hallon och den underbart vackra röda färgen kommer bli pricken över i:et i ditt bakverk!

halloncurd vegan

Halloncurd

300 gram frusna hallon

5 msk majsstärkelse

1,25 dl vatten

1,25 dl strösocker

25 gram mjölkfritt margarin

  1. Tina hallonen och sila av kärnorna
  2. Häll hallonsaften i en kastrull med vatten och socker och koka upp
  3.  Pudra över majsstärkelse och koka ihop till en slät kräm under omrörning
  4. Dra av halloncurden från plattan och rör i margarinet tills det smält
  5. Låt din halloncurd svalna helt

Använd halloncurden i tårtor, kakor, muffins eller desserter! Du kan förvara den i kylen i upp till 3 dygn eller frysa in den och värma upp den när den ska användas.

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *