Enklare maträtter

Tonfuskröra (vegan)

Innehåller annonslänk

tonfuskröra Fridas vegobak

Tonfuskröra är så gott att ha på mackan, som dipp till grönsaker, som tillbehör till mat eller kanske i smörgåstårtan?

Jag älskar röror. Det är något av det godaste jag vet. Rörorna ska vara enkla att slänga ihop, av ingredienser man har hemma. På så sätt kan man lyxa till frukosten lite extra. Jag brukar ofta ha kikärtor i mina röror eftersom det verkligen är något jag har i överflöd med tanke på allt kikärtsspad jag använder. Inget skall gå till spillo! Därför har jag gjort en riktigt god, krämig tonfuskröra på ett gäng kikärtor som stod ledsna i kylskåpet!

kikärtsröra

Den vackra skålen finns att köpa HÄR

Tonfuskröra

200 gram avrunna kikärtor

2 msk vegansk majonäs

4 msk vegansk créme fraiche

1 tsk dijonsenap

1 vitlöksklyfta

Persilja efter smak

Salt och vitpeppar

  1. Skala kikärtorna så det genomskinliga skalet försvinner (man kan nypa av ett och ett eller gnugga ett gäng försiktigt i händerna)
  2. Mosa kikärtorna
  3. Blanda i majonäs, créme fraîche och dijonsenap till en röra
  4. Pressa i vitlöken och hacka persiljan
  5. Rör om och krydda upp röran tills du blir nöjd med smakerna

Förvara din tonfuskröra i kylskåpet i upp till fyra dagar

tonfuskröra

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *