Desserter

Vegansk pavlova med lemoncurd

Vegansk pavlova med lemoncurd har jag gjort som minisar så alla i sällskapet från en varsin till dessert. Vegansk Pavlova är en riktig toppendessert i sommar! Jag äskar smaken av den söta marängen tillsammans med den syrliga lemoncurden och den feta grädden.

vegansk pavlova

Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration kring växtbaserad bakning. Klicka HÄR för att komma till min profil

Vegansk Pavlova med lemoncurd (15 stycken)
Maräng

100 gram kikärtsspad

135 gram stösocker

60 gram potatismjöl

 1. Sätt ugnen på 125 grader
 2. Vispa kikärtsspadet skummigt
 3. Tillsätt 1 matsked strösocker var 15:onde sekund tills allt strösocker är slut och du har fått en fast maräng
 4. Vänd i potatismjölet med en vanlig matsked (inte något i plast)
 5. Häll upp marängen i en spritspåse och spritsa ut 15 stycken runda maränger på 1-2 plåtar med bakplåtspapper
 6. Grädda marängen mitt i ugnen i ca 45 minuter
 7. Låt svalna i rumstemperatur
Vegansk lemoncurd

1,5 dl citronsaft (ca 3 citroner)

1 dl majsstärkelse

3 dl strösocker

50 gram mjölkfritt margarin

 1. Rör ihop majsstärkelse och strösocker
 2. Tillsätt citronsaften och rör ihop med de torra ingredienserna
 3. Koka upp lemoncurden under omrörning och låt den tjockna
 4. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt margarinet
 5. Rör om tills margarinet smält
 6. Låt lemoncurden bli helt kall i kylskåp
Montering

Maränger

Lemoncurd

2,5 dl växtbaserad vispgrädde

Färska hallon/jordgubbar

 1. Klicka på lite lemoncurd på varje maräng
 2. Vispa grädden och lägg på en klick över lemoncurden
 3. Toppa dina minipavlovas med färska bär

Montera bakelserna innan servering med förbered gärna dagen innan. Marängen förvaras i rumstemperatur och lemoncurden i kylskåp

vegansk lemoncurd

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *