Frukost

Veganska chokladpannkakor

Betalt samarbete med Carlshamn Mejeri

pannkakor Fridas vegobak

Veganska chokladpannkakor är väl ändå höjden av lyx till frukost? De här godingarna har jag stekt i Carlshamn Mejeri flytande margarin som ger dom en riktigt god, smörig smak!

En rolig myt om pannkakor är att det behövs ägg i dem för att de ska bli bra. Nu arbetar inte jag med ägg, men mycket med substitut till ägg och kan med handen på hjärtat säga att pannkakor blir GODARE utan äggsubstitut. Vetemjölet räcker gott och väl för att hålla ihop pannkisarna!

Veganska chokladpannkakor (ca 10 stycken)

2 dl vetemjöl

0,5 dl kakao

3 msk strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

0,5 dl Carlshamn mjölkfria flytande margarin

2,5 dl växtbaserad dryck

2 dl vatten

Carlshamn mjölkfria flytande margarin att steka i

Växtbaserad vispgrädde/glass och färska bär till servering

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål
  2. Tillsätt flytande margarin, växtdryck och vatten under omrörning så inte smeten klumpar sig (om den ändå skulle bli klumpig kan du sila av den i en ny skål)
  3. Häll en klicka flytande margarin i stekpannan och låt det smälta helt (margarinet ska sluta puttra)
  4. Häll i ca 0,5 dl smet i stekpannan och stek pannkakorna ca 2-3 minuter på varje sida på lite över medelhög värme (jag har min platta på 10 och den går upp till 14)
  5. Ät pannkakorna direkt

veganska chokladpannkakor

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *