Cheesecake

Chokladcheesecake på chocolate chip cookie dough-botten (vegan)

Innehåller annonslänkar

choklad cheesecake vegan

Ett av mina första recept som jag tog fram var vegansk chokladcheesecake på chocolate chip cookie dough-botten. Det här är också av de recept jag valt att återskapa i en ny tappning under det här året. Men. Faktum är att jag inte gjort särskilt många ändringar. Jag har bara ändrat mängden choklad och tagit bort citronsaft från ingredienslistan då den är överflödig.

Själva cheesecaken har en underbar smak av choklad och ligger på en botten av chocolate chip cookie dough. Den är mastig men alldeles underbart god!

cookie.dough cheesecake

HJÄLP MIG NÅ 20.000 FÖLJARE PÅ INSTAGRAM INNAN MIDSOMMAR!! Klicka HÄR för att komma till min profil!

Botten

150 gram mjölkfritt margarin

1 dl farinsocker

1 dl strösocker

3 dl vetemjöl

100 gram mörk choklad

En nypa salt

1. Vispa margarin, farinsocker och strösocker med elvisp till en kladdig massa

2. Vänd i mjöl och salt

3. Hacka chokladen grovt och blanda i degen

4. Platta ut degen i en rund form (20 cm i diameter, jag använder DEN HÄR) och ställ in i frysen

Chokladcheesecake

2,5 dl vispbar sojagrädde

1,5 dl strösocker

150 gram växtbaserad färskost

160 gram vegansk ljus choklad (finns att köpa HÄR)

  1. Smält chokladen över vattenbad eller i micron
  2. Vispa grädden
  3. Tillsätt strösocker och fortsätt vispa
  4. Häll i färskosten och vispa ihop den med grädden
  5. Vänd i den smälta chokladen med slickepott och blanda till en jämn smet
  6. Häll smeten över kakdegen i formen och ställ i frysen.
  7. Frys i 4 timmar

Chocolate chip cookie dough cheesecake håller fin form i kylen efter att den blivit fryst

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *