Vardagsmat

Ugnsrostad färskpotatis

När vi har bjudning här hemma bjuder vi på ugnsrostad färskpotatis. På vintern, när färskpotatisen ligger under jord använder vi delikatesspotatis.

Jag rostar alltid potatisen hel, med skalet på eftersom det ger en grymt god, lite nötig smak! Jag brukar också klippa av lite timjan som växer i krukan i köksfönstret året om och lägga på potatisen innan jag skjutas in den i ugnen!

ugnsrostad färskpotatis

ugnsrostad potatis timjan

Ugnsrostad färskpotatis (6 potioner)

1 kg färskpotatis (använd delikatesspotatis om färskpotatis inte finns tillgängligt)

Färsk timjan

Neutral olja (raps, solros, jordnöt)

Flingsalt

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Skrubba bort det översta skalet från färskpotatisen och lägg dem på en stor ugnsplåt
  3. Sprid ut färsk timjan över potatisen
  4. Ringla över ganska rikligt med olja och salta
  5. Ugnsrosta potatisen mitt i ugnen i 35-45 minuter (beroende på potatisens storlek)
  6. Rör inte om i potatisen medan den står i ugnen, det är genom att jag inte rör om som jag får den vackra, gyllenbruna ytan. Rör istället om i potatisen när du plockar ur plåten ur ugnen så all potatis får lite olja runt om sig

potatis i ugn

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *