Övrigt

Vinbärssaft med vanilj

Vinbärssaft med vanilj är en favoritsaft! På min arbetsplats har vi massor av vinbärsbuskar och häromdagen bestämde jag mig för att plocka bären och göra saft på dem. Jag hittade lika mycket svarta som röda vinbär och gjorde därför saft på båda sorterna. Det blir riktigt gott tillsammans med en vaniljstång!

vinbärssaft med vanilj

röd svart vinbärssaft

Följ mig på Instagram HÄR

Vinbärssaft med vanilj

2 liter vinbär (hälften röda, hälften svarta)

6 dl vatten

1 liter strösocker

1 vaniljstång

  1. Rensa och skölj vinbären i vatten
  2. Lägg vinbären i en stor gryta tillsammans med vattnet
  3. Koka upp och mosa vinbären med en potatisstomp
  4. Skilj vattnet från bären genom att sila av det i en handduk placerad i en sil (så vattnet hamnar i en ny kastrull och bären i handduken)
  5. Spara bärmoset och använd i paj eller i smoothie
  6. Skrapa ur vaniljstången och lägg i både urskrap och stång i vattnet igen
  7. Tillsätt socker
  8. Koka upp saften och låt puttra i 10 minuter
  9. Skumma av regelbundet genom att ta bort skummet på ytan med en sked
  10. Låt saften svalna och häll upp den på flaskor

Blanda 2 dl saft med 8 dl vatten

saft vinbär

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *