Cupcakes,  Okategoriserade

Sega citronmuffins med bränd maräng (vegan)

Innehåller annonslänk

sega citronmuffins

Sega citronmuffins med bränd maräng är perfekta att bjuda på efter en god middag. De är friska att äta och fina att titta på med sin vackra, brända maräng.

Marängen är gjord på kikärtsspad och strösocker. Det fina med vegansk maräng är att den inte nödvändigtvis måste hettas upp för att bli ätbar eftersom den inte innehåller någon rå äggvita. Det spar tid och blir ett enklare moment. Toppenbra tycker jag!

Följ mig på Instgagram HÄR

Sega citronmuffins

150 gram mjölkfritt margarin

1 dl citronsaft (från färsk citron)

3,5 dl strösocker

3 dl vetemjöl

0,5 dl växtbaserad grädde

1 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

9 stycken muffinsformar

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan
  3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn klumpfri smet
  4. Fördela smeten i muffinsformarna
  5. Grädda dina sega citronmuffins mitt i ugnen i 15-18 minuter
  6. Låt svalna helt

Maräng

1 dl kikärtsspad

1,5 dl strösocker

  1. Vispa kikärtsspadet skummigt
  2. Tillsätt 1 msk strösocker var 15:onde sekund tills allt är nedvispat och du har en fast maräng
  3. Häll upp marängen i en spritspåse
  4. Bränn av marängen med en bruléebrännare (exempelvis DEN HÄR)

citronpaj maräng

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *