Glass

Vegansk vaniljglass (recept)

Vegansk vaniljglass kan ju vara ett av de recept jag önskat ta fram allra mest. Jag är en riktig glassfantast och älskar vaniljglass, ja, nästan mer än livet självt! Detta recept på glass är dessutom galet enkelt eftersom det bara vispas ihop till en glassmet och sedan in i frysen.

Hemligheten bakom en riktigt krämig vegansk vaniljglass är kondenserad sojamjölk. Det finns recept på det HÄR.

Jag har också använt mig av vaniljpasta som innehåller äkta vanilj utan att färga den vita glassen grå. Vaniljpasta finns vid bakhyllan i välsorterade livsmedelsbutiker.

vegansk vaniljglass recept

äggfri vaniljglass recept

Vegansk vaniljglass (ca 1 liter)

2,5 dl växtbaserad vispgrädde

1 tsk vaniljpasta

2,5 dl florsocker

250 gram kondenserad sojamjölk (finns recept HÄR)

  1. Vispa grädden hårt med elvisp
  2. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop till en jämn, klumpfri smet
  3. Häll upp smeten i en frystålig form och täck den med folie eller ett lock
  4. Frys glassen i minst 4 timmar

mjölkfri vaniljglass recept

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *