Mjuka kakor

Vegansk tigerkaka

En vegansk tigerkaka påminner mig om min barndom. Det var liksom standardfikat tillsammans med ett glas saft. En tigerkaka är sockerkaka och chokladkaka hopblandad till ett. Oftast är den randig som en tiger, men den här gången ville jag göra det tydligt att kakan är i två olika smaker så jag la sockerkakan i botten och chokladkakan på toppen. Det blev både vackert och gott!

vegansk tigerkaka

vegansk tigerkaka

Följ mig på Instagram

Vegansk tigerkaka

1,5 dl kikärtsspad

3 dl strösocker

100 gram mjölkfritt margarin

1 dl växtbaserad dryck

Torra ingredienser till sockerkaka

0,5 dl potatismjöl

2 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker med äkta vanilj

1 tsk bakpulver

0,5 dl växtbaserad dryck

1 krm salt

Torra ingredienser till chokladkaka

0,5 dl potatismjöl

1 dl vetemjöl

4 msk kakao

1 tsk bakpulver

1 krm salt

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Börja med att vispa kikärtsspad och strösocker i en bunke tills det blir vitt och skummigt
  3. Smält margarinet i en kastrull och blanda i den växtbaserade drycken, ställ åt sidan
  4. Blanda de torra ingredienserna till sockerkakan och chokladkakan i två separata skålar
  5. Dela upp det vispade kikärtsspadet/sockret jämnt i vardera skål och rör om
  6. Fördela den smälta margarinblandningen jämnt i varje skål och rör om till en jämn, klumpfri smet
  7. Smörj och bröa en sockerkaksform
  8. Häll upp sockerkakssmeten först och häll sedan försiktigt på chokladsmeten
  9. Grädda din veganska tigerkaka mitt ugnen i 40-50 minuter
  10. Låt svalna innan du vänder formen upp och ned och plockar ur kakan

Vegansk tigerkaka går bra att förvara i frysen

tigerkaka

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *