Kladdkakor

Veganska kladdmuffins

En kladdig chokladmuffins likt kladdkaka som dessutom är vegansk. Det är mina veganska kladdmuffins det! Jag, som är en chokladälskare av rang kan varmt rekommendera dessa kladdiga, chokladiga muffins.

Antingen äter man muffinsen som de är, eller toppar man dem med lite växtbaserad vispgrädde och färska bär. Mums!

veganska kladdmuffins recept

veganska chokladmuffins recept

Veganska kladdmuffins (8 stycken)

150 gram mjölkfritt margarin

3 dl strösocker

1 dl kakao

2,5 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

1 dl kikärtsspad

8 st muffinsformar

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Smält margarinet i en kastrull
  3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn klumpfri smet
  4. Fördela smeten i 8 stycken muffinsformar
  5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 15-20 minuter
  6. Låt muffinsen svalna helt, helst i kylskåp

Veganska kladdmuffins går utmärkt att frysa

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *