Biskvier

Veganska piggelin-biskvier

Innehåller annonslänk för Adtraction

päronbiskvier

Oj oj oj, det här är riktigt gott hörrni! Jag fick nys om att det finns karameller som smakar Piggelin, ni vet glassen, som är veganska. Jag köpte hem ett par påsar med visste inte riktigt vad jag skulle göra med dem.

Jag insåg att jag inte testat att göra godisgrädde på veganskt vis och bestämde mig för att testa. Och OJ vad bra det blev! Denna godisgrädde fick vara fyllningen i mina alldeles ljuvliga veganska Piggelin-biskvier som jag sedan doppade i vegansk vit choklad!

veganska päronbiskvier

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Biskvibotten

200 gram mandelmassa

2 msk kikärtsspad

200 gram vegansk vit choklad (jag brukar köpa på mig ett lager HÄR)

 1. Sätt ugnen på 175 grader
 2. Riv mandelmassan grova och blanda i kikärtsspadet
 3. Rulla 8 lika stora bollar av smeten och platta till dem på en plåt med bakplåtspapper
 4. Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 15 minuter
 5. Låt svalna helt
Piggelingrädde

2 påsar Piggelin-godis (160 gram)

3 dl växtbaserad vispgrädde (jag upplever att Alpro sojavisp är bäst här)

 1. Krossa godiset smått och lägg dem i en skål
 2. Koka upp grädden och häll den över godiset
 3. Blanda om tills godiset smält ihop med grädden
 4. Täck skålen med folie och ställ in i kylskåpet i minst 4 timmar (men helst över natten)
 5. Vispa upp grädden på låg hastighet tills den blivit till en tjock, fast grädde
 6. Häll upp i spritspåse med rund tyll
 7. Lägg fram bottnarna och spritsa toppar av Piggelin-grädden
 8. Stål in biskvierna i frysen i någon timme
 9. Smält den vita chokladen och häll upp i ett glas
 10. Doppa biskvierna i chokladen och låt stelna

Veganska Piggelin-biskvier går utmärkt att frysa eller förvara i kylen. upp till 5 dagar

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *