Kladdkakor

Vegansk kladdkaka med vit chokladtryffel

Innehåller annonslänk för Adtraction

min senaste video på Youtube! Imorgon kommer en ny 😍

Det allra första receptet jag tog fram var en vegansk kladdkaka med vit chokladtryffel. Och om jag får säga det själv är det ett av de godaste recept jag tagit fram! De godaste smakerna jag vet är choklad på choklad så den här kladdkakan kan bara inte gå fel!

vegansk chokladtryffel

Vegansk kladdkaka

150 gram mjölkfritt margarin

1 dl farinsocker

2 dl strösocker

1 dl kakao

2 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

1 dl kikärtsspad

 1. Sätt ugnen på 175 grader
 2. Smält margarinet i en kastrull
 3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn, klumpfri smet
 4. Klä en springform (20 cm i diameter) med bakplåtspapper och häll i smeten där i
 5. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 25 minuter
 6. Låt kladdkakan svalna helt, helst i kylskåp
Vit chokladtryffel

200 gram vegansk vit choklad (jag brukar beställa hem ett gäng åt gången HÄR)

1 dl växtbaserad grädde

200 gram färska bär

 1. Hacka chokladen och lägg den i en skål
 2. Koka upp grädden och häll den över chokladen
 3. Blanda om tills du får en len chokladkräm
 4. Häll chokladkrämen över kladdkakan och låt den stelna i kylskåp i minst 4 timmar men helst över natten
 5. Dekorera din veganska kladdkaka med vit chokladtryffel med färska bär

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

vegansk kladdkaka

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *