Mjuka kakor

Vegansk ryttarkaka

vegansk ryttarkaka

Vegansk ryttarkaka är en kladdig chokladkaka toppad med en ljuvligt knäckig kokostosca. Det här kan vara kakan jag skulle rekommendera alla att ha i sin frys för att plocka fram till fikat!

I vår familj har vi alltid sagt Milla-kaka. Troligen för att vi fick smaka kakan första gången av en kvinna som heter Milla och blev fullkomligt förälskade! Nu har jag veganiserat receptet och bakat min tolkning av denna gudomliga kaka.

Vegansk ryttarkaka (9st generösa eller 12st mindre bitar)

200 gram mjölkfritt margarin

3 dl strösocker

2 dl farinsocker

4 dl vetemjöl

1,5 dl kakao

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

2,5 dl växtbaserad grädde

 1. Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme
 2. Blanda alla torra ingredienser i en skål
 3. Smält margarinet och blanda ned det i skålen tillsammans med grädden tills du får en jämn klumpfri smet
 4. Häll upp smeten i en rektangulär form (15x25cm) klädd i bakplåtspapper
 5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter
Kokostosca

200 gram kokosflingor

1,5 dl ljus sirap

1,5 dl växtbaserad grädde

1 dl strösocker

50 gram mjölkfritt margarin

0,5 tsk salt

 1. Blanda alla ingredienser i en kastrull
 2. Låt puttra under tiden kakan står i ugnen
 3. Plocka ut kakan efter ca 20 minuter och höj ugnsvärmen till 200 grader
 4. Bred varsamt över kokostoscan över chokladkakan
 5. Grädda i övre delen av ugnen i ytterligare 10-12 minuter
 6. Låt kakan svalna och sätta sig i kylskåpet i minst 2 timmar

Vegansk ryttarkaka går utmärkt att frysa

vegansk ryttarkaka recept

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *