Småkakor

Veganska drömmar (recept)

Drömmar är en klassisk kaka som går hem i alla hushåll. Den är så spröd och god och helt perfekt att doppa i kaffet!

veganska drömmar recept

Här är min variant, utan mejerier:

Veganska drömmar (recept) 

ca 12 stycken

100 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)

2 dl strösocker

0,5 dl neutral olja

1 tsk vaniljsocker

3 krm hjorthornssalt

3 dl vetemjöl

  1. Sätt ugnen på 150 grader över- och undervärme
  2. Vispa socker och margarin vitt och poröst
  3. Vispa försiktigt i oljan
  4. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd ihop till en deg med hjälp av en slickepott
  5. Rulla 12 stycken bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper
  6. Grädda dina veganska drömmar mitt i ugnen i ca 20 minuter
  7. Plocka ut plåten och låt kakorna svalna där på

Veganska drömmar går utmärkt att förvara i frysen

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

veganska drömmar recept

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *