Pajer

Vegansk bananoffeepaj med vispad kolasås

Vegansk bananoffeepaj med vispad kolasås är en riktig mäktig med god paj som bakas utan ugn. Vispad kolasås är precis lika enkelt som det låter, man helt enkelt vispar kolasåsen så den blir fluffig istället för, ja, såsig.

Att baka utan ugn i sommarvärmen är mycket uppskattat, jag själv föredrar det eftersom det inte blir så varmt, det går oftast fort att slänga ihop och resultatet ska allt som oftast ätas kallt. Perfekt för en het sommardag!

bananoffee paj

Följ mig på Instagram HÄR

Bananoffeepaj
Botten

200 gram digestivekex

100 gram mjölkfritt margarin

 1. Mixa digestivekexen till smulor
 2. Smält margarinet och blanda det med kexsmulorna
 3. Tryck ut kexbottnen i en bakplåtspappersklädd form eller en silikonform som jag använder (den finns HÄR) som mäter 20 cm i diameter
 4. Ställ in formen i frysen
Kolasås

1 dl ljus sirap

1 dl strösocker

1 dl växtbaserad vispgrädde

0,5 tsk salt

 1. Koka upp alla ingredienser i en kastrull tills temperaturen mäter 117 grader, använd gärna en termometer (jag har DEN HÄR)
 2. Ställ in kolasåsen i kylskåpet och låt den bli helt kall
 3. Vispa upp den till ett fluff
 4. Bred ut fluffet i pajskalet och ställ sedan in formen i frysen i ytterligare 1 timme
Topping

1 stor, mogen banan

50 gram vegansk ljus choklad (jag köper min HÄR)

 1. Hyvla bananen tunt på längden med en osthyvel
 2. Snurra den till skruvar och lägg den längs med kanterna på pajen
 3. Hacka chokladen och strö den över pajen
 4. Ät pajen när den fortfarande är lätt fryst

bananpaj

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *