Småkakor

Veganska kokostoppar

Veganska kokostoppar är naturligt glutenfria kakor och riktigt goda att äta för vem som helst, särskilt om man gillar kokos! Jag doppar botten på mina kokostoppar i smält mörk choklad, det blir liksom lite extra gott då.

veganska kokostoppar

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Veganska kokostoppar (ca 10 stycken)

200 gram kokosflingor

1 dl strösocker

2 msk majsstärkelse

1 dl kikärtsspad

50 gram mjölkfritt margarin

100 gram mörk choklad

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Smält margarinet
  3. Blanda alla ingredienser (utom chokladen) i en skål
  4. Forma 10 bollar av smeten med händerna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
  5. Forma försiktigt bollarna så de blir lite toppiga när de är placerade på bakplåtspappret
  6.  Grädda dina veganska kokostoppar mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg
  7. Låt svalna helt på plåten
  8. Smält chokladen och doppa botten av varje kokostopp
  9. Ställ kokostopparna på ett bakplåtspapper och låt chokladen stelna där på så kommer inte chokladen fastna

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *