Pajer

Vegansk plommonpaj

Min veganska plommonpaj är fylld med ljuvliga plommon och toppad med en pajdeg som smakar kolakakor. Ni måste testa den kombinationen!

Att baka med frukt i säsong är något alldeles speciellt, det blir liksom lite extra gott.

Jag har gjort pajen i portionsformat som räcker till fyra små pajformar men du kan även göra den i en stor pajform som mäter 22 cm i diameter

vegansk plommonpaj

Vegansk plommonpaj

4 stycken mogna plommon

3 msk potatismjöl

100 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)

1 dl strösocker

 2 msk ljus sirap

1 tsk vaniljsocker

2 krm salt

2 krm bakpulver

2,25 dl vetemjöl

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Skölj och skiva plommonen
  3. Fördela dem i formarna och pudra över potatismjöl
  4. Nyp ihop ingredienserna till pajdegen
  5. Strö över pajdeg i varje pajform
  6. Grädda dina små pajer mitt ugnen i ca 20 minuter

Servera dina veganska plommonpajer med vispad grädde, vaniljsås eller en kula glass

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *