Pajer

Vegansk vaniljpaj

I annonssamarbete med Dr. Oetker

vaniljpasta

Vegansk vaniljpaj är en farligt enkel no bake paj som smakar alldeles ljuvligt av vaniljkräm i ett frasigt pajskal!

För att få fram den magiska vaniljsmaken har jag använt Taylor & Colledge vaniljpasta som innehåller 6-10 ekologiska vaniljstänger fyllda med intensiv smak av vanilj. Efter att jag börjat använda den här produkten kan jag inte tänka mig att använda någon annan typ av vanilj igen. Den här vaniljpastan är SÅ god och riktigt prisvärd när man är ute efter äkta vaniljsmak av bästa karaktär!

vaniljpaj

Vegansk vaniljpaj (8 bitar)

Tid: 2 timmar och 30 minuter (2 timmar frystid)

Pajskal

200 gram Mariekex

125 gram mjölkfritt margarin

 1. Mixa kexen till smulor
 2. Smält margarinet och blanda det med kexsmulorna
 3. Tryck ut degen i en rund form (20 cm i diameter)
 4. Ställ in i frysen i minst 2 timmar
Vegansk vaniljkräm

1 dl majsstärkelse

1 dl strösocker

2 dl växtbaserad grädde

3 dl växtbaserad mjölk

1 tsk Taylor & Colledge vaniljpasta

 1. Blanda majsstärkelse och strösocker i en kastrull
 2. Tillsätt grädden och mjölken under omrörning så inte majsstärkelsen klumpar sig
 3. Tillsätt vaniljpastan
 4. Koka upp vaniljkrämen under omrörning och låt den puttra tills den tjocknar
 5. Häll upp vaniljkrämen i en burk med lock och ställ in den i kylskåpet tills den blivit helt kall
 6. Bred ut vaniljkrämen i pajskalet och låt den sätta sig en stund i kylskåpet igen
 7. Dekorera med färska bär

vegansk vaniljpaj

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *