Frukost,  Övrigt

Enkel plommonmarmelad

I helgen fick jag plocka hur mycket plommon jag ville hemma hos barnens gammelmormor. Jag var inte blyg och plockade snabbt på mig 2 kilo goda plommon. Av frukten gjorde jag en enkel marmelad som smakar ljuvligt! Om du inte äter så mycket marmelad själv är detta en perfekt gå-bort-gåva!

enkel plommonmarmelad

Enkel plommonmarmelad

2 kilo mogna plommon

1 kilo strösocker

2 stycken citroner

  1. Skölj och dela plommonen på mitten och plocka bort kärnorna
  2. Lägg plommonen i en stor gryta
  3. Tillsätt socker
  4. Pressa ur citronsaften och häll ned den i grytan
  5. Koka upp och låt puttra i ca 1 timme
  6. Skumma av ofta
  7. Häll upp marmeladen på burk och låt den svalna i kylskåpet

Kan förvaras i kylskåp i upp till 3 månader

plommonmarmelad enkelt receptplommonmarmelad enkelt recept

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *