Mjuka kakor

Veganska kärleksmums (godaste receptet)

Alltså WOW, mina veganska kärleksmums är himmelskt goda. Så goda så det är ett måste att ha en sats i frysen redo att ätas!

Jag har gjort en stor plåt med kärleksmums så de ljuvligt goda rutorna räcker till många. Därför passar veganska kärleksmums att baka till alla sorters kalas oh tillställningar. Bli inte förskräckt av mängden ingredienser, det är mycket för att det ska räcka till 35 läckra bitar av den absolut godaste kakan jag vet!

veganska kärleksmums recept

Veganska kärleksmums (35 stycken bitar)

3 dl kikärtsspad

5,5 dl strösocker

2 dl kakao

6 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1 msk bakpulver

1 tsk salt

200 gram mjölkfritt margarin

2 dl växtbaserad dryck

 1. Sätt ugnen på 175 grader
 2. Vispa kikärtsspad och strösocker vitt och poröst (inte till en marängsmet)
 3. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ned den i kikärtsvispet, gärna genom en sil
 4. Smält margarinet i en kastrull och blanda i växtdrycken
 5. Tillsätt margarinblandingen i smeten och blanda till klumpfritt
 6. Häll upp smeten i en långpanna (30x40cm) täckt i bakplåtspapper
 7. Grädda din kärleksmums mitt i ugnen i ca 30 minuter
 8. Låt svalna något
 9. Stick små hål i kakan för att glasyren ska rinna ner där i och ge en extra saftig kärleksmums. Jag använde ett sugrör
Glasyr

200 gram mjölkfritt margarin

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

0,5 dl kaffe

3 msk växtbaserad grädde

0,5 tsk salt

500 gram florsocker (ett paket)

Kokosflingor till topping

 1. Smält margarinet i en kastrull och dra av den från plattan
 2. Blanda i övriga ingredienser (utom kokosflingor) till en slät glasyr
 3. Låt glasyren svalna till bredbar konsistens innan du breder den på chokladkakan (jag bredde först ett tunt lager för att få ner glasyren i hålen jag naggat i kakan och sedan bredde jag över resterande glasyr)
 4. Strö över kokosflingor
 5. Skär dina veganska kärleksmums i 35 rutor

Veganska kärleksmums går utmärkt att frysa!

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

veganska kärleksmums fridasvegobak

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *