Halloween

Veganska chokladbollsspöken

Veganska chokladbolsspöken är en riktig partyfixare inför halloween. De spöklika chokladbollarna har smaker alla i sällskapet känner igen med en annan finish än pärlsocker eller kokos. Jag har nämligen täckt chokladbollarna med en marsipankappa och målat dit ögon och mun med smält choklad. Väldigt enkelt!

halloween vegan recept

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM FÖR MER TIPS, TRIX OCH INSPIRATION TILL VÄXTBASERAD BAKNING @fridasvegobak

Veganska chokladbollsspöken (10 stycken stora)

100 gram mjölkfritt margarin

1 dl strösocker

4 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

4 dl havregryn

2 msk kallt, starkt kaffe

1 krm salt

  1. Mixa alla ingredienser i en matberedare tills du får en chokladbolssmet
  2. Rulla 10 stycken ganska stora chokladbollar och ställ in dem i kylskåpet så de stelnar

400 gram vit marsipan

20 gram mörk choklad

  1. Kavla ut marsipanen tunt och tryck ut stora cirklar (jag använde ovansidan på en skål)
  2. Lägg marsipanen som ett täcke över chokladollen och tryck till vecken lite så det ser ut som ett spöke
  3. Smält chokladen i micro eller över vattenbad och häll i en spritspåse
  4. Klipp ett litet hål längst ut på påsen och spritsa ut två ögon och mun på spöket, låt stelna

TIPS – du kan sätta chokladbollsspökena på en pinne så det blir som en klubba, de är lättare att förvara dem

Hej! Vad roligt att du hittat till min bakblogg! Jag som driver den här bloggen heter Frida Svanberg, en 24-årig tvåbarnsmamma bosatt på Sveriges vackraste ö, Öland. Här inne delar jag med mig av min passion för bakning. Jag delar 100% växtbaserade recept som passar veganer, mjölkproteinallergiker, äggallergiker eller dig som bara vill testa något nytt och väldigt gott! Vill du få kontakt med mig? Mail: fridasvegobak@outlook.com Instagram: fridasvegobak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *