torsdag, juni 1, 2023
HomeOkategoriseradeHåravfall på kvinnor

Håravfall på kvinnor

Håravfall på kvinnor

För killar som tappar håret handlar det för det mesta om ärftlighet, även kvinnor förlorar sitt hår men det är mer tabubelagt att prata om. Det finns flera saker som påverkar håravfall och de flesta vet såklart att det är hormonerna som spelar in och att majoriteten av de kvinnor som drabbas har passerat klimakteriet. Många personer ha cykler där de tappar mer hår men även andra faktorer kan spela in då vi tappar mer hår än normalt. Det är nog inte bara jag som har väninnor som klagat över att de tappat väldigt mycket hår efter en graviditet men som tur är växer håret tillbaka på de flesta. Förutom hormoner påverkar även medicin, vissa sjukdomar och vitaminer.

En annan sak som påverkar håravfall för kvinnor är svamp. Därför vill jag upplysa alla tjejer där ute att inte sova med blött hår. Blött hår mot en kudde gör att hunden inte andas och då kan svampen frodas. Med ett finare ord heter svamp i hårbotten tinea capitis och de flesta blir smittade i länder med tropiskt klimat. De finns läkemedel att få och för de flesta växer håret ut igen.

Fläckvis håravfall är för det mesta genetiskt och uppkommer oftast när personen går igenom en stressig period. Den här typen av håravfall kan uppstå i relativ ung ålder och visar sig genom kala fläckar i varierande storlek på huvudet. Det är tyvärr så att håret inte alltid kommer tillbaka på naturlig väg. Precis som vid vissa hormonella sjukdomar och ärftlighet så kan inga läkemedel hjälpa till att få håret att växa tillbaka. Det bästa och mest hållbara resultatet är en hårtransplantation. På sidan hårtransplantation.nu finns information om både kostnader och olika metoder, även för kvinnor. Det finns flera olika metoder när det gäller hårtransplantationer vilket innebär att de flesta kan finna en som fungerar för just deras håravfall.

Jag tycker att det är mycket intressant när det gäller olika tekniker och alla framsteg som görs inom skönhetsindustrin. Vissa hårtransplantationer kan exempelvis utföras med hjälp av robotar och hur häftigt är inte det? Hårtransplantationer är ett relativt litet ingrepp och har funnits i flera år vilket gör det finns många bra kliniker, inte bara i Sverige.

När det gäller det ekonomiska hoppas jag att det ska kunna gå att få bidrag i framtiden. I dagsläget gör det inte det vilket är synd. Det är ett stort trauma att förlora sitt hår och det påverkar  psyket. Fast eftersom det finns flera kliniker som konkurrerar med varandra så har priserna sjunkit. Konkurrens är alltid bra för den privata ekonomin. Samma goda kvalité fast till lägre pris, det är sådant jag gillar.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular