söndag, mars 26, 2023
HomeTips & TricksRolig FaktaHöstens roligaste sällskapsspel

Höstens roligaste sällskapsspel

Inlägg i samarbete med lottoland.se

Höstens roligaste sällskapsspel

Hösten närmar sig med snabba steg och vad är inte mysigare än att spendera en kväll hemma med nära och kära och ett gäng roliga sällskapspel som underhållning? Inspoguiden har listat de roligaste sällskapspelen som kommer att locka ur vinnarskallen ur samtliga deltagare och sätta guldkant på dina höstkvällar.

Lista rätt
Detta är en ny typ av frågespel på ca 300 frågor i fyra olika kategorier, där det gäller att komma på top-fem svar på en lista bland 10 alternativ. Spelet är rätt annorlunda från andra sällskapsspel och det gäller att vara påläst och streetsmart. Spelets regler är enkla där man kan lämna blanka svar, men dock krävs det att man vågar satsa för att vinna och är beredd på att spela ett chansspel.

Bezzerwizzer
Detta är ett typiskt frågespel där kunnighet och strategi avgör vem som blir vinnare. Det finns 20 lika katergorier med frågor och spelet går ut på att ta sig runt spelplanen så fort som möjligt. Frågorna är uppbyggda på att ju mer rätta svar desto mer poäng och där motståndarna kan ta lättare poäng på de svar du inte själv klarar att ta.

När då då
Detta spel bjuder in gamla som unga, där kanske de äldre har försprång då spelet går ut på att bilda en tidslinje från historians början till fram till moderna tider. Det gäller att placera ut platser, händelser och ting i rätt tidsordning där spelarna bygger ihop ett slags tidspussel. Det vinnande laget blir de som först har samlat på sig 10 stycken frågekort i rätt tidsordning.

Monopol
De flesta känner till monopol sedan barnsben och vet att detta spel antagligen har orsakat en eller flera diskussioner där hemma eller bland vänner. Spelet går ut på att förflytta sig runt om spelplanen som är baserad på storstäders kända gator och att köpa, sälja och ta betalt för egendomar på spelplanen. Den med mest förmögenheter och mest bebyggda tomter vinner.

MIG – Let me entertain you
MIG har under de senaste åren blivit ett riktigt populärt sällskapspel och i denna utgåva hittar vi 780 olika frågor i en smart, liten förpackning som gör det lätt för spelet att transporteras. Denna variationen av MIG bjuder på nöjesfrågor och den som är först på att svara rätt på samtliga kategorier vinner spelrundan. Frågorna håller en hög nivå och är rätt svåra och spelet är anpassat på så sätt att man kan spela på lag och även individuellt.

Rotten Apples
Detta är ett vuxenspel som bjuder in deltagarna att dela med sig av sina galna fantasier, där spelarna en oftast sexrelaterad fortsättning på de givna meningarna. Korten innehåller blanka mellanrum där varje spelare tillåts att själva fylla i resten och där spelledaren av omgången väljer vilket svar som är roligast (och ibland mest ’dirty’). Ett grymt spel för förfesten!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular