torsdag, juni 1, 2023
HomeInredningSå skapar du hotellkänsla i sovrummet! | 7 essentiella tips

Så skapar du hotellkänsla i sovrummet! | 7 essentiella tips

Drömmer du om hotellkänsla i sovrummet? Inspoguide har listat tipsen som kommer att ge känslan från ett lyxigt boutiquehotell till ditt sovrum.

  1. Rätt sängkläder är avgörande för att få hotellkänsla i sovrummet

Det är ingen slump att detta tips är nummer uno, men varför är detta viktigt för att skapa hotellkänslan? Jo, tänk efter… Finns det något som slår känslan av att efter en lång flygresa ta en het dusch och sedan glida ned mellan krispigt nytvättade lakan? Vad ska du då tänka på när det kommer till sängkläderna?

  • Köp kvalitet: Kvalitativa sängkläder blir bara bättre ju oftare du tvättar dem. Därför är det en investering att skaffa dig ett exklusivt påslakanset. Sämre kvalitet på bomullen kommer definitivt sabba hotellkänslan i ditt sovrum. Egyptisk bomull slår allt!
  • Följ tvättråden och undvik sköljmedel, detta kommer att förstöra krispigheten i dina lakan.

2. Sängen i centrum

Hur du placerar dina möbler kommer att vara avgörande för hur du får till hotellkänslan. Sängen ska vara den centrala punkten och ställ så det finns gott om utrymme på båda sidorna. Har du en tv i rummet ska den stå parallellt. Hotellvistelse = kolla utländska nyheter i sängen, spelar ingen roll om du inte fattar vad de säger.

  1.  Många stora kuddar

För att få till hotellkänslan så bör du ha minst två stora kuddar att luta mot sänggaveln, vi snackar då alltså minst 90×60 cm(du får gärna ha många många fler).

Downtown Camper

  1. En härligt överdimensionerad sänggavel

Finns det något härligare än en riktigt stor stoppad sänggavel? I mitt huvud är denna rokoko-inspirerad men detta beror ju förstås på resten av rummet.

  1. Detaljer – Less is more när det kommer till hotellkänsla i sovrummet

Vill du bevara en exklusiv känsla så ska du inte ha så mycket prytlar i sovrummet. Begränsa det till ett fåtal väl utvalda detaljer som får definiera känslan i rummet.

Downtown Camper

  1. Belys rummet från flera håll

Punktbelysning är ett måste för att få till myskänslan, vi brukar ha tumregeln: 5 ljuskällor för mindre rum och sju för större. Har du färre ljuskällor? Då kan du lika gärna övernatta i en grotta (grottor kan iofs vara mysiga).

  1. Heltäckningsmatta? eller iallafall någon form av matta

Heltäckningsmatta är ju verkligen hotellfeeling och visst är det mysigt med en riktigt fluffig heltäckare. Dock är det verkligen opraktiskt och om du precis som jag spiller kaffe en gång i veckan är detta ingen bra ide. Däremot måste du verkligen ha en skön matta för att få till hotellkänslan. En av anledningarna till detta är att det kommer dämpa ljudet i rummet och därmed skapa en mysigare känsla.

Feng shui bitch!

Se även:

Smart förvaring | Inspoguides førvaringstips
Vart äter du Hotellfrukost i Stockholm?
Tusen Trädgårdar | Allt du behöver veta
Inspoguides stora Frukostguide
Hårtrender 2018
Downtown Camper by Scandic
Badrumstrender 2018 |
Amanda Franzens modetips
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular