onsdag, juni 7, 2023
HomeSkönhetHur blir du av med acneärr? - 7 metoder som verkligen fungerar

Hur blir du av med acneärr? – 7 metoder som verkligen fungerar

Det finns många bra sätt för att reducera acneärr. Här har Inspoguide listat de bästa alternativen. Vi vill dock understryka vikten av att du gör research om vilken klinik som du genomför behandlingen hos eftersom det finns många oseriösa aktörer på marknaden. Vissa av dessa behandlingar innebär ingrepp som kräver rätt utbildning och erfarenhet. Det ska även tilläggas att många av dessa behandlingar även medför risker. Kom ihåg att vara försiktig, att göra ordentliga efterforskningar, undvika sol efter samtliga behandlingar men KOM FRAMFÖRALLT IHÅG: Det är främst du själv som stör dig på dina acneärr och andra människor lägger förmodligen inte ens märke till dem.

Meso/micro needling
Meso/micro needling är i princip en platta med nålar som trycks emot huden som skpar små sår. Detta gör man för att stimulera kollagenuppbyggnad. För bästa resultat krävs en kur på flera behandlingar. En behandling kostar ifrån 600 kronor.

Filler med hyaluronsyra
Detta innebär att man sprutar in hyluronsyra under ärret för att skapa volym och lyfta ärret till ytan. Detta kräver dock upprepade behandlingar eftersom effekten avtar över tid. Detta kostar från 2,5 till 10 000 kronor per behandling.

Kemisk peeling
Kemisk peeling är egentligen ett samlingsnamn för olika oranganiska syror. Med dessa kan man förbättra hudstrukturen och minska acneärr. Detta går till genom att man penslar en peeling-vätska på huden som sedan får sitta kvar en kortare tid för att verka. Det finns både starkare och mildare kemisk peeling.  För bästa resultat gör man ofta kurbehandlingar över flera månader. Kostar mellan 1 till 5 k.

Fraxel-laser
Detta innebär att man skapar mikroskopiska kanaler i huden med hjälp av en laser. Detta stimulerar kollagenbildningen i huden och gör att kroppen producerar ny hudvävnad. Detta är en behandling för den som har djupa acneärr och man kan komma att behöva upp till 5 behandlingar. En behandling kostar cirka 8000 kronor.

Fraktionerad koldioxid-laser
Detta är en laserbehandling som är snäppet grövre än fraxel-laser. fraktionerad laser skapar mikroskopiska behandlingspunkter som sedan bildar en jämnare hy efter läkning. Denna behandling sker oftast under nedsövning. Denna behandling är från cirka 32 000 kronor men det krävs oftast bara ett ingrepp.

Mekanisk peeling
Detta innebär att man slipar huden för att jämna ut ärren. Man skapar då en sårskada i huden som sedan ska läka ihop till en jämnare yta. Denna behandling kostar mellan 6 och 14 k. Denna behandling är till för de som har många ärr med skarpa kanter.

Kirurgi
Kirurgiska ingrepp passar sig för att släta ut enstaka ärr. Denna behandling kostar ifrån 2500 kronor.

se även: Inspoguide testar: Dr Dennis Gross C+ Collagen Line.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular