tisdag, september 26, 2023
HomeTips & TricksRolig FaktaHur skriver man ett CV som sticker ut från mängden?

Hur skriver man ett CV som sticker ut från mängden?

Hur skriver man ett CV som sticker ut från mängden? på rätt sätt…

Detta inlägg är sponsrat av CV-mallen.se 

Har ni hört den där gamla berättelsen om hur SAS-Janne valde ut kandidater till till att intervjuas för nya positioner på SAS? Varje gång de hade en ny position fick de tusentals av CVn skickade till sig och de kunde omöjligt gå igenom varenda en av dem. Han plockade därför upp halva högen med CVn och sa “den här halvan har otur och vi kan ju inte anställa någon som inte har tur”, sen slängde han dem i papperskorgen.

Förutom att det här är en rolig anekdot så illustrerar den även vikten av att du har ett unikt CV som står ut bland mängden. Arbetsgivarna blir översköljda med CVn och om du inte har något som får dem att komma ihåg just dig faller du sannolikt i glömska, även om du är en kvalificerad kandidat. Vi har därför samlat tipsen som får ditt CV att sticka ut från mängden.

  1. Visuals är A och O

Även om du har skrivit en kanon CV och verkligen är en kvalificerad kandidat är det stor sannolikhet att du kommer att sållas ut bland mängden på grund av att du har ett vanligt PDF eller Word CV. För att maximera dina chanser måste du skapa något som är mer iögonfallande. Bemästrar du inte indesign eller photoshop kan du alltid använda dig av en CV mall. Ett tips är att göra det via CV-mallen.se, det är kanonenkelt! Allt du behöver göra är att fylla i ett utkast och sen byta mellan mängder av mallar och utseenden.

  1. Undvik klyschor

Börja inte med att skriva “Hej, mitt namn är..” och använd absolut inte abstrakta klyschor som att du är passionerad och driven. En bra tumregel är att vad du än skriver i ditt CV så ska det utgå ifrån positionen du söker.

  1. Fokusera på vad du kan bidra med

Ett CV kommer inte berätta vem du är, detta gör du på intervjun. Du ska därför inte fokusera på vem du är utan vad du kan bidra med. Jag har tidigare gjort det här, jag kan dessa program. Så börjar två meningar som verkligen kommer att ge arbetsgivaren en bild av varför du är lämplig för jobbet.

  1. Traditionellt eller nyskapande cv?

har ni sett han som gjorde sitt CV som ett tv-spel? Han berättade sina erfarenheter genom att man fick gå igenom ett litet spel. Helt klart originellt men orkar alla arbetsgivare spela det? Framgången i ett mer kreativt av upplägg beror helt på vilket typ av jobb du söker. På en disgn byrå eller liknande hade det nog helt klart gått hem men kanske inte på en bank? Det beror helt på vem som läser det.

Iallafall, om du vill experimentera med den här typen av upplägg men inte besitter programmerings kunskaperna kan du till exempel göra det i programmet Prezi. Du kan även göra en enkelt powerpoint. En annan ide som är ganska vanligt förekommande är att man helt enkelt sätter upp en enkel hemsida för att presentera sig själv, det är inte så svårt.

Lycka till med jobbsökandet!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular